skip to Main Content

Waar moet je op letten als je een mobiele airco wilt kopen?

Wilt u een mobiele airco kopen? Dan is het belangrijk dat u rekening houdt met verschillende eigenschappen van de mobiele airco. Een goede mobiele airco moet namelijk voorzien van een aantal belangrijke producteigenschappen. De beste mobiele airco is voor iedereen verschillend, daarom is het belangrijk om voor uzelf prioriteiten te stellen aan de functies van de mobiele airco, voordat u over gaat tot het kopen van een mobiele airco. Lees het volgende artikel voordat u een mobiele airco gaat kopen.

Koelvermogen mobiele airco
Het belangrijkste waar op gelet zou moeten worden bij het aanschaffen van een mobiele airco is het koelvermogen. Het koelvermogen van de airco kan het beste afgestemd zijn aan de grootte van de ruimte die u gewenst te koelen. Een mobiele airco voor in de slaapkamer heeft minder koelvermogen nodig dan een mobiele airco voor uw woonkamer. Om een goede mobiele airco te vinden zal u moeten gaan kijken naar het BTU dat de mobiele airco kan leveren.  Zo krijgt u de beste mobiele airco voor uw ruimte met de voordeligste prijs.

Aansluiting mobiele airco
Het is belangrijk om rekening te houden met de plaats waar u de mobiele airco zou willen plaatsen, omdat hiervoor een stopcontact verreist is. Verlengsnoer kan de mobiele airco niet altijd mee aan.Fabrikanten raden het gebruik van een verlengsnoer ook af om de kans op brand te verminderen. Bedenk dus alvast voor uzelf waar u de mobiele airco wilt plaatsen, voordat u een mobiele airco koopt.

Het verplaatsen van de mobiele airco
Het zit al in de naam van het product namelijk een mobiele airco. Dit betekend niet dat deze altijd gemakkelijk te verplaatsen is. U zou goed moeten letten op het gewicht van de mobiele airco en of er wieltjes zijn bevestigd onder de mobiele airco. Dit maakt het verplaatsen van de mobiele airco gemakkelijker en krijgt u een goede mobiele airco die echt bij u past!

Het raamdoorvoer voor de mobiele airco
Mobiele airco’s zijn voorzien van een slang die naar buiten geplaatst zouden moeten worden. U zult de slang van de uw mobiele airco dus naar buiten moeten plaatsen. Als u deze slang naar buiten plaatst zult u merken dat het raam niet meer dicht kan. Wat is hiervoor de oplossing? Een raamafdichting voor de mobiele airco. U kunt een raamafdichting set aanschaffen voor uw mobiele airco, hierdoor is de opening van het raam afgesloten en houdt u de warmte, samen met de insecten buiten de deur!

Het geluid van de mobiele airco
Een mobiele airco maakt nou eenmaal geluid. Het is daarom belangrijk om een goede mobiele airco te vinden die zo min mogelijk geluid maakt. U zal dus moeten letten op het decibel aantal van de mobiele airco. U kunt dus niet zomaar een mobiele airco kopen. Het is belangrijk om een afweging te maken tussen de bovengenoemde eigenschappen. Voor iedere consument kan dit anders zijn. Uiteindelijk wil Coolbless de beste mobiele airco aanbieden voor iedere consument.

Hoeveel koelvermogen heeft mijn mobiele airco nodig?

Het is belangrijk voor u dat u de juiste mobiele airco gaat kiezen voor uw woonkamer en/of slaapkamer. Daarom zijn er een aantal vuistregels waarmee u een berekening koelvermogen airco zou kunnen maken. Wij nemen u graag mee door een aantal stappen voor ‘’ berekening airco capaciteit ‘’, zodat u de mobiele airco vindt die bij u past!

Als u kiest voor een mobiele airco die te weinig capaciteit levert zal u snel teleurgesteld zijn. Dit wil Coolbless graag voorkomen! Daarom vindt u hieronder de stappen die u zou kunnen doorlopen om de juiste berekening te maken voor de nodige airco capaciteit.

Stappen berekening airco capaciteit

 1. De inhoud van de ruimte die u wilt koelen:

  Het is belangrijk dat u de lengte, breedte en hoogte weet van uw ruimte. De berekening is lengte X breedte X hoogte. Nu weet u het aantal m3 dat u nodig heeft voor een ideale koeling.
 2. Airco berekening capaciteit factor:

  De factor die wordt toegepast aan de airco berekening capaciteit wordt bepaald door de inrichting en isolatie van de ruimte. Daarom wordt factor 30 toegepast in ruimtes die nog redelijk koel blijven in de zomer. Factor 40 wordt gebruikt bij ruimtes die minder goed zijn geïsoleerd, veel ramen hebben en bijvoorbeeld veel printers en/of computers hebben. Factor 50 wordt gebruikt bij zolderverdiepingen en dan vooral met verdiepingen met een plat dak. Dit zijn immers de warmte ruimtes van de woning. Nu heeft u de airco berekening capaciteit factor de volgende stap gaat over de berekening van het koelvermogen in kW.
  Stappen berekening koelvermogen airco
 3. Berekening koelvermogen airco in kW:

  Neem het getal uit stap 1 en vermenigvuldig deze met de factor die u in stap 2 heeft berekend. Bijvoorbeeld 40m3 X factor 30 is 1200 Watt of terwijl 1,2 kW. Je hebt hierbij een mobiele airco nodig die een capaciteit heeft van 1,2 kW. In de regel heeft u 30 tot 40 Watt koelvermogen nodig per m3.
 4. Berekening koelvermogen airco in BTU:

  Naast de term kW is er ook nog een term gemaakt BTU. Dit is een vertaling naar het Engels. Hoe reken je kW om naar BTU en andersom? 1 Watt staat gelijk aan 3,4121 BTU. Dus bijvoorbeeld: 1200 Watt X 3,4121= 4.095 BTU.

Hoe installeer je een mobiele airco?

Voor het installeren van een mobiele airco hoeft u geen techneut te zijn. Het installeren van een mobiele airco gaat best eenvoudig. Het is eigenlijk niet meer dan:

 1. De mobiele airco uit de doos halen;
 2. Ervoor zorgen dat de slang van de mobiele airco naar buiten wordt begeleid. Dit kan doormiddel van het raam en /of deur;
 3. De mobiele airco voorzien van stroom doormiddel van het inpluggen van een stekker;
 4. Het aanzetten van uw mobiele airco naar uw wensen.

De vraag hoe installeer je een mobiele airco wordt dus beantwoord met een plug en play functie. U kan er nog voor kiezen om uw raam af te dichten met onze mobiele airco raamafdichting om de warme lucht van buiten tegen te houden voor een optimale werking. Een mobiele airco installeren is dus niet meer als de doos openen, een slang naar buiten verwerken, de stekker erin doen en de mobiele airco aanzetten. U kunt nu genieten van een heerlijke gekoelde woning!

Wat zijn de voordelen van een mobiele airco?

Het is voor ons belangrijk is dat u niet alleen een voordelige mobiele airco koopt, maar de juiste airco koopt. U weet welke voordelen en nadelen er aan een mobiele airco hangen. Wij bieden u een voordelige mobiele airco aan die u in al uw wensen en behoeften zal voldoen. Wat wij vooral belangrijk vinden is dat u genoeg informatie heeft verkregen over een mobiele airco.

Voordelen mobiele airco

 1. Eenvoudig te verplaatsen. Een van de belangrijkste voordelen van een mobiele airco is dat hij verplaatsbaar is. Doormiddel van de wieltjes die onder de mobiele airco zijn geplaatst kunt u deze gemakkelijk verplaatsen.
 2. Geen installatie. De installatie van een mobiele airco is anders dan bij een gewone airco. Bij een gewone airco dient u een installateur in te huren. Bij een mobiele airco zet u hem neer, hangt de slang naar buiten en zet de mobiele airco aan.
 3. De lage prijs van de mobiele airco in vergelijking met een vloermodel airco en een split unit.
 4. Een mobiele airco zorgt voor schone lucht in uw huis. Door de filters die in de mobiele airco zijn geplaatst zorgt de airco voor schone lucht.
 5. Makkelijk op te bergen.
 6. De meeste mobiele airco’s hebben dezelfde verkoeling als een split-unit.

Wat is de levensduur van een mobiele airco?

De mobiele airco levensduur ligt tussen de 10 en 15 jaar. De mobiele airco levensduur is vrij lang, alleen moet u ervoor zorgen dat u zich aan bepaalde onderhoudsdiensten houdt. Het kan zijn dat als u geen onderhoud verricht op uw mobiele airco deze na vier a vijf seizoenen defect raakt. In het volgende kopje leest u op welke manier u de mobiele airco moet onderhouden om een langere levensduur te waarborgen.

Levensduur mobiele airco verlengen
Zoals hierboven genoemd is er voor een langere levensduur van uw mobiele airco onderhoud nodig. Het volgende onderhoud is nodig om de levensduur van de mobiele airco te verlengen:

 • Houd de mobiele airco schoon en zorg voor periodiek onderhoud;
 • Schaf de juiste mobiele airco aan, hiermee bedoelen wij met het juiste koelvermogen;
 • Probeer het te vaak verplaatsen van een mobiele airco te voorkomen;
 • Zorg ervoor dat u uw mobiele airco niet in een ruimte plaatst waar veel stof aanwezig is.

De gemiddelde levensduur airco
De ‘ levensduur mobiele airco ‘ is dus sterk afhankelijk of u het bovengenoemde onderhoud verricht . U kunt de levensduur mobiele airco dus sterk bevorderen door vooral de mobiele airco schoon te houden. Dit is het belangrijkste deel van het onderhoud van een mobiele airco. Door het schoonhouden wordt ‘’ de gemiddelde levensduur airco ‘’ sterk verhoogt. Wij kunnen u niet garanderen van de levensduur van uw airco.

Welke voordelen heeft een mobiele airco op de luchtvochtigheid?

Airco en luchtvochtigheid hebben veel met elkaar te maken. Zo kan u met uw mobiele airco de luchtvochtigheid regelen. De gewenst temperatuur voor een woonkamer in de zomer is tussen de 20°C en 22 °C graden. De vraag is alleen blijft de luchtvochtigheid in mijn woning dan nog ideaal? Een lage luchtvochtigheid zorgt voor een droge lucht in uw woning. U kunt dit vaak voelen aan de droogte van uw mond, lippen en neus. Door een mobiele airco te plaatsen kunt u de  temperatuur regelen middels de luchtvochtigheid. De airco en luchtvochtigheid moeten samenwerken om u het beste klimaat te kunnen leveren in uw woning.
In de zomer is de luchtvochtigheid in het algemeen hoger dan in de winter. Het benauwde weer is eigenlijk het resultaat van een te hoge luchtvochtigheid. Een mobiele airco zorgt ervoor dat deze luchtvochtigheid wordt verlaagd. Zo heeft u minder last van het transpireren van uw lichaam. Er zal wel moeten worden gezorgd dat de mobiele airco de luchtvochtigheid niet lager dan 40% laat zakken. Anders kunt u last krijgen van een droge mond, lippen en/of neus. U kunt het best zorgen dat uw luchtvochtigheidspercentage tussen de 60% en 40% blijft. Zo kunnen airco en luchtvochtigheid samenwerken om het voor u zo aangenaam mogelijk te maken!

De ideale airco luchtvochtigheid
De ideale airco luchtvochtigheid is lastig om aan te geven.  Het is namelijk zo dat dit voor ieder anders wordt ervaren. Dit is de reden waarom er een maximum en een minimum luchtvochtigheidspercentage wordt aangegeven.Deze ligt tussen de 40% tot 60%. Mocht u snel kort ademend zijn bij warm en vochtig weer? Dan zal uw voorkeur eerder uitgaan naar het aanhouden van een luchtvochtigheid van tussen de 40% en 50%. Mocht u hier nou totaal geen last van hebben? Dan zal uw voorkeur eerder uitgaan van een luchtigheidspercentage tussen de 50% en 60%.

Luchtvochtigheid regelen met airco?
U kunt de luchtvochtigheid aanpassen door het gebruiken van uw mobiele airco. Op het moment dat u de mobiele airco aanzet. De airco koude lucht blaast zal de luchtvochtigheid van de ruimte worden verlaagd. In de warme zomerdagen kan dit zeer aangenaam zijn. Wel zou u er op moeten letten dat wanneer de luchtvochtigheid onder de 40% komt u de mobiele airco tijdelijk uitzet, om zo wellicht geen last te krijgen van droge lippen of een droge neus. Zoals hierboven genoemd heeft iedereen een ander ideaal luchtvochtigheidspercentage dus kan het zo zijn dat u de mobiele airco helemaal niet tijdelijk hoeft uit te schakelen.

Moet je een mobiele airco bijvullen?

Wij horen vaak de vraag of een mobiele airco bijgevuld moet worden? Het antwoord hierop is nee! Een mobiele airco hoeft tijdens zijn levensduur niet bijgevuld te worden. De koelvloeistof die in de mobiele airco zit gaat langer mee dan de mobiele airco zelf. De enige reden waarom een mobiele airco bijgevuld zou moeten worden is als het koelvloeistofreservoir gaat lekken, maar normaal gesproken gebeurd dit niet. U hoeft dus niet bang te zijn dat u uw mobiele airco moet bijvullen. Mocht uw mobiele airco om wat voor reden dan ook gaan lekken, zorg er dan voor dat u uw mobiele airco niet zelf gaat bijvullen. Het kan ook voorkomen dat uw koelmiddel van de mobiele airco verouderd is, waardoor hij niet meer optimaal koelt. U kunt dan het beste een nieuwe mobiele airco aanschaffen.

Mobiele airco laten bijvullen
Als u uw mobiele airco wilt laten bijvullen kunt u het best aankloppen bij een specialist. Daar kunt u gerust uw mobiele airco laten bijvullen. Het makkelijkst is het zoeken van een STEK-erkend bedrijf bij u in de buurt. Wanneer u dit zelf gaat doen moet u in het bezit zijn van het juiste gereedschap en verstand hebben van het onderwerp. Normaal gesproken komt er een monteur bij u thuis die wel het juiste gereedschap heeft en vaak ook het gehele systeem reinigt. Naast het reinigen controleert de monteur de kabels, filters, verdampers, de condensor en zelfs de afvoerbak zal worden gecontroleerd. Als u ervoor kiest om dit alles zelf te doen dan vervalt uw garantie in het algemeen op de mobiele airco. Daarom kunt u beter uw mobiele airco laten bijvullen!

Mobiele airco bijvullen kosten
Wat zijn de kosten om uw mobiele airco te laten bijvullen? En wat zijn de kosten als u zelf uw mobiele airco gaat bijvullen? Dit is natuurlijk afhankelijk van het type mobiele airco, maar wij kunnen voor u een schatting maken, zodat u een indicatie heeft van wat u kunt verwachten. U betaald bij uitbesteding van het bijvullen en onderhoudsbeurt van de mobiele airco gemiddeld €155,-. Mocht u ervoor kiezen om zelf uw mobiele airco bij te vullen dan zullen de kosten wat lager liggen. Een liter aan koelvloeistof voor de mobiele airco kost tussen de €15,- en €30,- afhankelijk van het merk dat u kiest.  De mobiele airco bijvul kosten vallen dus aanzienlijk mee. Het enige gevaar dat u loopt is dat u dit niet op de juiste manier doet, uw mobiele airco niet meer werkt en uw fabrieksgarantie vervalt.

Heeft een mobiele airco onderhoud nodig?

Een mobiele airco heeft weinig, maar toch onderhoud nodig. Het is belangrijk om een mobiele airco schoon te houden en de filters binnen een mobiele airco te reinigen. Hoe mobiele airco onderhouden? Is de vraag die veel consumenten stellen, maar naast het 1x per jaar filters reinigen en de mobiele airco schoonmaken is er bijna geen onderhoud nodig. De koelvloeistof van een mobiele airco hoeft vaak niet bijgevuld te worden tijdens haar levensduur, behalve als er een lek is in het koelvloeistofreservoir. Als u het gevoel heeft dat uw mobiele airco minder goed koelt check dan eerst uw filters hier kunnen pollen en andere stoffen ontstaan, waardoor de filters verstopt raken. De vraag of een mobiele airco onderhoud nodig heeft is dus Ja, maar deze zijn minimaal bij regelmatig gebruik.

Onderhoud mobiele airco
Nu weet u dat het ‘’ onderhoud mobiele airco ‘’ minimaal is, maar toch moet u proberen uw mobiele airco om de zoveel tijd te onderhouden. Wat doet u wanneer u uw mobiele airco gaat onderhouden?

 • Onderhoud mobiele airco;
 • Filters vervangen/ reinigen;
 • Controleren van de kabels;
 • Bijvullen/checken van het koelvloeistofreservoir;
 • Slang reinigen;
 • Legen en schoonmaken van de condenswater afvoerbak;
 • Controleren of er vocht uit de achterkant of onderkant komt.

Hoe mobiele airco onderhouden?
In het kopje ‘’ heeft mobiele airco onderhoud nodig ‘’ hebben we vastgesteld dat een mobiele airco minimaal onderhoud nodig heeft. In dit kopje ‘’ hoe mobiele airco onderhouden ‘’ wordt uitgelegd hoe u het minimale onderhoud zoals schoonmaken van uw mobiele airco en haar filters kunt verrichten.

 • Gebruik een vochtige doek bij het schoonmaken en daarna een droge doek. Om verschillende veiligheidsredenen mag u uw mobiele airco niet met water wassen;
 • Voor de optimale werking van uw mobiele airco adviseert Coolbless uw filters wekelijks te reinigen bij vol gebruik. Gebruik een stofzuigen om het stof en de pollen uit uw filter te verwijderen. Wanneer de filters onaangenaam vuil zijn, dompel deze dan eerst in lauw water, spoel ze meerdere malen af en laat deze goed drogen, voordat u deze terugplaatst in de mobiele airco;
 • Aan het einde van de zomer haalt u de dop van uw mobiele airco en zorg ervoor dat het circuit volledig watervrij is;
 • Berg uw mobiele airco op met een doek/kleed, zodat hier zo min mogelijk stof in komt.

Het antwoord op het artikel ‘’ heeft mobiele airco onderhoud nodig ‘’ is dus ja, maar minimaal. U bent niet lang bezig met het verrichten van onderhoud voor u mobiele airco.

Wat te doen tegen verkoudheid door een mobiele airco?

Een mobiele airco kan er eigenlijk niet voor zorgen dat u verkouden en/of ziek wordt, maar mocht u al verkouden zijn dan kan het zijn dat het virus zich sneller verspreid. Het kan wel voorkomen dat u een zere keel krijgt en/of daardoor moet gaan hoesten. Dit heeft vooral te maken met de verandering van de luchtvochtigheid in de ruimte. verkouden van airco is bij deze voor u ontmaskerd. Hetzelfde geldt wanneer u van een gekoelde kamer naar buiten gaat tijdens de warme zomerdagen. U wordt hier dus niet verkouden van, maar het virus kan door de temperatuurwisseling wel sneller worden verspreid. In de zomer is het natuurlijk niet gebruikelijk dat u verkouden bent dus de kans op verkoudheid is bijna niet aanwezig. Toch zeggen mensen dat het onderwerp ‘’ verkouden van airco ‘’ wel degelijk aanwezig. Lees daarom wat u kunt doen tegen airco verkoudheid. Mocht u meer willen weten over de luchtvochtigheid in de kamer bekijk dan ons artikel luchtvochtigheid airco. Het antwoord op ‘’’kan airco verkoudheid veroorzaken ‘’ is dus nee, normaal gesproken niet, maar mocht dit toch voorkomen lees dan het kopje ‘’ wat te doen tegen airco verkoudheid ‘’.

Wat te doen tegen airco verkoudheid?
Wat te doen tegen airco verkoudheid? Dit is een vraag die veel mensen stellen. Je wordt dus niet verkouden van de mobiele airco. Het kan jammer genoeg wel zijn dat u gevoelig bent voor een lagere luchtvochtigheid. Dit kan ervoor zorgen dat u schrale keel krijgt. Hoe kunt u dit voorkomen? Dit is redelijk makkelijk te voorkomen door een luchtvochtigheidsmeter aan te schaffen.
Het kan ook zijn dat u last heeft van hooikoorts. Een mobiele airco kan u erg helpen om hier minder last van te krijgen. De filters die in de mobiele airco zijn geinstalleerd zorgen ervoor dat het stof en de pollen die in de lucht zweven worden opgenomen, wanneer een mobiele airco niet goed onderhouden wordt kan het zijn dat deze filters verstopt raken. Zorg er daarom ook goed voor dat u de filters van de mobiele airco op tijd schoonmaakt.

Antwoorden over kan een airco verkoudheid veroorzaken

 • Kan airco verkoudheid veroorzaken? Nee, maar een te lage luchtvochtigheid kan zorgen voor een zere keel;
 • Wat te doen tegen airco verkoudheid? Filters van de mobiele airco goed schoonhouden;
 • Verkouden van airco? Dit is dus onmogelijk als de filters schoon zijn en de luchtvochtigheid niet te ver beneden niveau raakt.

Tot hoelaat kan mijn pakketje bezorgd worden?

Het pakket kan bezorgd worden tot 22.30 uur op uw adres. Als u niet aanwezig bent en u neemt de telefoon niet op, gaat het pakketje retour. Als het pakketje voor de 2e keer verstuurd moet worden, betaald u extra verzendkosten.

Close search
Winkelmand
Back To Top