Skip to content

Hoe bepaal ik welk systeem goed is voor mij?

Keuze van een airco is afhankelijk van ruimte en benodigde vermogen
De dealer kan voor u berekenen welk koelvermogen het beste bij uw ruimte past. Hij kijkt daarbij naar verschillende aspecten, zoals de afmeting van de ruimte, hoe de zon naar binnen schijnt (wel of geen zonnescherm) en het aantal personen in de ruimte. Afhankelijk van uw eigen voorkeur of wensen en het benodigde koelvermogen, kiest u vervolgens een systeem.

Laat u adviseren in de keuze van een airconditioner
U weet niet zeker wat u nodig heeft? Geen probleem! Coolbless staat voor u klaar om u te adviseren. Als u de afmetingen weet qua ruimte of meerdere kamers wilt koelen en/of verwarmen dan kunt u meteen een offerte aanvragen. Vindt u het nog wat te ingewikkeld? De klantenservice kan u altijd verder helpen in uw keuze en benodigdheden.

Hoe wordt de benodigde koelcapaciteit berekend?

Koellastberekening: bereken de juiste capaciteit
Voor iedere ruimte kan er een koellastberekening gemaakt worden. Met dit programma wordt de benodigde koelcapaciteit berekend. Vele factoren zijn hiervoor van belang. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

• heeft de ruimte een plat dak?
• heeft de ruimte veel ramen/glas?
• is er binnen en/of buiten zonwering aanwezig?
• zijn er in deze ruimte veel warmtebronnen aanwezig zoals computers, verlichting, etc?
• zijn er veel mensen in de ruimte aanwezig etc.

Een veel toegepaste vuistregel voor normale ruimten is 40 Watt/m3 (dus 40 Watt koelvermogen per kubieke meter van de betreffende ruimte)

Misschien wel een van de belangrijkste punten voor de aanschaf van een airco systeem, is het berekenen van de capaciteit welke jouw airco moet hebben. Om te beginnen moet je hiervoor de inhoud van de ruimte berekenen in kubieke meters (). Meet in meters de lengte, de breedte en de hoogte op van de ruimte en vermenigvuldig dit met elkaar. Bijvoorbeeld: 5,5 meter lang x 3,4 meter breed x 2,8 meter hoog = 52,36 kubieke meters.

Vervolgens hebben we een drietal vaste waarden waarmee we de inhoud van de ruimte gaan vermenigvuldigen:

Kubieke meters afbeelding
→ 30 voor een goed geïsoleerde ruimte
→ 40 voor een redelijk geïsoleerde ruimte
→ 50 voor een slecht geïsoleerde ruimte

Dan nemen we uit ons voorgaande voorbeeld (52,36 kubieke meters) en gaan rekenen met een redelijk geïsoleerde ruimte (40). De uitkomst vormt een waarde in Watt (W) en elke 1000 watt is gelijk aan één kilowatt (kW)

52,36 kubieke meters x 40 (redelijk geïsoleerd) = 2094 Watt (W) oftewel 2,01 kilowatt (kW)

Dit betekend dat je een airco nodig hebt met ongeveer een koel/verwarmingsvermogen van ongeveer twee kilowatt.

 

Produceert een airco veel geluid?

Airco’s zijn de laatste jaren veel stiller geworden
Het is fabrikanten gelukt om design, kwaliteit en een laag geluidsniveau samen te brengen in de airconditioners. De airconditioners behoren tot de stilste die verkrijgbaar zijn. Zowel de binnen- als de buitenunits zijn fluisterstil te noemen. U kunt als gebruiker in alle rust van een perfect binnenklimaat genieten. Maar ook uw buren kunnen niet horen waarom het bij u in huis zo aangenaam is!

Hoe zit het met de energieverbruik?

Laag energieverbruik airco apparatuur
Alle elektrische apparatuur verbruikt energie. Met behulp van nieuwe technieken is men er echter wel in geslaagd het energieverbruik tot het minimum terug te brengen. Veel airconditioners hebben het energielabel A en dat geeft aan dat deze apparatuur zeer zuinig omgaat met energie.

Inverter compressor: hoger rendement en besparing op energie
De inverter techniek via een compressor zorgt voor een nog extra besparing op het gebruik van energie en haalt meer rendement uit een airco dan zonder deze inverter technologie. U krijgt meer comfort tegen lagere energiekosten.

Airco fabrikanten proberen energieverbruik steeds verder te beperken
Airconditioning was vroeger een luxe artikel. Mede door de warme zomers is airconditioning tegenwoordig bijna standaard in auto’s, winkels en kantoren. D.m.v. innovatieve technologieën heeft men zich als doel gesteld uw elektra verbruik te beperken.

Airconditioners van tegenwoordig zijn uiterst energiezuinig
Bovendien kan een groot deel van de energiekosten worden beperkt door het toepassen van buitenzonwering, het dichthouden van ramen en deuren en de instelling van de thermostaat. Bovendien worden de energiekosten beperkt door het regelmatig reinigen van de filters.

Wat is de energiebesparing?

Compressors zorgen voor meer rendement
Om energie te besparen heeft men verschillende methoden ontwikkeld. Één daarvan is de toepassing van twee kleinere compressoren. Dat heeft als voordeel dat slechts één compressor wordt aangesproken als niet het hele koelvermogen nodig is. Pas als het volledige koelvermogen wordt gevraagd, zal ook de tweede compressor inschakelen. De energiebesparing kan hierdoor oplopen tot 35%. En aangezien er tweemaal een kleinere compressor gaat draaien, is de aanloopstroom ook lager dan bij een airconditioner met één grote compressor. Bijkomend voordeel is dat het maar zelden nodig is de elektrische installatie aan te passen.

Aircoproducten met inverters
Wij kunnen veel modellen ook met invertertechniek leveren. Door het toerental van de compressor te regelen, kan de installatie zo efficient mogelijk werken. Zo kunnen energiebesparingen tot wel 70% worden bereikt. De techniek werkt net als de motor van een auto. Hoe hoger het toerental, hoe hoger het verbruik van brandstof (energie). Bij een laag toerental is het verbruik dus ook minder en bespaart u energie.

Mag iedereen een airco installeren?

Advies zelf monteren airco systeem:
Het plaatsen van een binnen en het buitendeel mag iedereen.
Echter, Alle handelingen m.b.t. het koudemiddel, mogen alleen door STEK-Erkende monteurs worden uitgevoerd.
Het is daarom verplicht om het in bedrijf stellen van uw zelf gemonteerde aircosysteem te laten uitvoeren door een STEK-erkend installatiebedrijf bij u in de buurt.
Mocht u er geen weten dan kunnen wij u in contact brengen met een bedrijf die gecertificeerd is en deze handeling vakkundig voor u uitvoerd.

Het in bedrijf stellen van een airconditioning mag in het kader van milieubescherming uitsluitend uitgevoerd worden door een daartoe gecertificeerd bedrijf met monteurs die een F-gassen certificaat in hun bezit hebben.
U dient zelf met deze contact op te nemen en het airco systeem door deze in bedrijf te laten stellen.

* In verband met de nieuwe F-Gassen verordening (eu) 517/2014 zoals van toepassing vanaf de datum 01.01.2015 ,stellen wij u op de hoogte van de verplichting om een aangekocht airco systeem in gebruik te laten stellen door een STEK erkend en gecertificeerd installateur. Dit in overeenstemming met artikel 10 van verordening (eu) 517/2014.

Welke werkzaamheden voert de monteur uit bij het in bedrijf stellen van een airco systeem

Bij het in bedrijf stellen, sluit de monteur de leidingen aan op de buitenunit, Deze gaat de Controle op lekkage uitvoeren, Het systeem vocht en luchtvrij maken door middel van het vacumeren van het systeem.
Overige werkzaamheden vallen hier dus niet onder. Ook kan de monteur constateren dat het systeem lekkage vertoond of dat er koudemiddel bijgevuld moet worden, dan moet dit in prijsoverleg tegen meerprijs.

Het in bedrijf stellen van een aircosysteem mag in het kader van milieubescherming uitsluitend uitgevoerd worden door een daartoe gecertificeerd bedrijf met monteurs die een F-gassen certificaat in hun bezit hebben.
Deze handeling is tevens nodig om u garantie te kunnen behouden.

Wat is de inverter techniek?

Inverters zorgen voor een lager energieverbruik
De inverter techniek zorgt ervoor dat de airconditioner uiterst snel reageert op elke verandering van het woon- en/of werkklimaat. Het inverter systeem stemt de te leveren koel-en/of verwarmings capaciteit voortdurend af op de gewenste en gemeten binnen- en buitentemperatuur. Hierdoor ontstaat een stabiel en tochtvrij binnenklimaat. De inverter systemen zijn uiterst stil en hebben een ca. 30% lager energieverbruik dan de gebruikelijke systemen.

Wat is een single split systeem ?

Single split systeem bestaat uit twee gescheiden delen
Een single split systeem is een airconditioning die uit een binnen- en een buitendeel bestaat. Speciaal leidingwerk verbindt de twee onderdelen met elkaar, zodat het niet nodig is een groot gat in de buitenmuur te maken. Dit systeem is geschikt om de lucht in één ruimte te behandelen. Het binnendeel zorgt voor het koelende en ontvochtigende effect in de ruimte. Het buitendeel voert de warmte naar de buitenlucht af.

Multi split systemen bestaan uit minimaal één buitendeel en meerdere binnendelen
Bij dit systeem kunnen meerdere binnenunits op één buitendeel worden aangesloten. Bij Mitsubishi Heavy Industries bijvoorbeeld kunt u meerdere binnendelen op één buitendeel aansluiten. Dat spaart ruimte en kosten. Terwijl u binnen in meerdere ruimtes een aangenaam klimaat schept, heeft u toch maar één buitendeel. U heeft daardoor buiten aanmerkelijk minder ruimte nodig om de installatie te plaatsen dan wanneer u kiest voor meerdere single split systemen.

Wordt je verkouden van een airconditioning?

Airco’s horen de temperatuur binnen te optimaliseren
Als je ‘s winters zonder jas vanuit een warme huiskamer de koude buitenlucht instapt, kun je door het grote temperatuurverschil een verkoudheid oplopen. Andersom geldt dat ook, als je ‘s zomers vanuit je sterk gekoelde auto in de tropische hitte stapt. Een airconditioning hoort zo ingesteld te zijn dat grote verschillen tussen de binnen- en buitentemperatuur niet voorkomen. Stelregel is dat er maximaal 5°C temperatuurverschil is tussen binnen en buiten, maar u kunt de airconditioning natuurlijk naar uw eigen wensen instellen.

Mijn airco blaast geen warme lucht meer tijdens koude dagen of schakelt zichzelf uit

Wat is er mis als ik  “Defrost” op het display zie ?

Deze code is geen foutcode, maar de code die aangeeft dat het systeem de buitenunit ontdooit  (DeFrost).  Let op: niet elk merk geeft deze code weer.
Bij het verwarmen van een ruimte begint de buitenunit af te koelen en als de buitentemperatuur al behoorlijk tot zelfs al onder nul is, Gaat de buitenunit bevriezen.

Wanneer dit gebeurt, stopt het systeem automatisch met het verwarmen van de ruimte en voert het de warme lucht af naar de buitenunit om deze spoedig  te ontdooien.
Dit proces kan 10 tot 15 minuten duren. Tijdens deze defrost periode moet u niets aan het systeem veranderen en deze gewoon zijn gang laten gaan. Zodra de buitenunit weer ontdooit is  begint de airconditioner automatisch de ruimte weer te verwarmen.
Het is belangrijk om niet op knoppen te drukken om zo het systeem niet te ontregelen ! Maar gewoon te wachten tot het ontdooien is voltooid.  ( heeft u dat al wel gedaan ? maak het systeem dan gedurende 5-10 minuten geheel stroomloos, schakel daarna het systeem weer opnieuw in, dit noemen ze een harde reset )  Deze cyclus blijft zich herhalen zolang de temperatuur rondom ( of beneden ) het vriespunt zit.

Opmerking:
Dit is dus géén storing, maar een eigenschap van elke airco ongeacht prijs en merk!

Tot hoelaat kan mijn pakketje bezorgd worden?

Het pakket kan bezorgd worden tot 22.30 uur op uw adres. Als u niet aanwezig bent en u neemt de telefoon niet op, gaat het pakketje retour. Als het pakketje voor de 2e keer verstuurd moet worden, betaald u extra verzendkosten.

Ik heb transport schade aan het door mij gekochte product, deze is door de koerierdienst bij mij thuis afgeleverd

Wij nemen uw schade claim alleen in behandeling als u deze binnen 12 uur nadat uw order bezorgd is aan ons gemeld heeft. Dit kunt u doen door dit eerst telefonisch te melden via 06-26272855 en vervolgens d.m.v. een e-mail voorzien van foto’s zodat wij duidelijk kunnen constateren dat het “daadwerkelijk” om transportschade gaat. Stuur deze e-mail naar info@coolbless.nl. Doet u dit niet binnen 12 uur na aflevering van de order dan kunt u nergens aanspraak op maken.

Ik ben op de binnenunit de aircoleidingen aan het aanschroeven, en zodra ik de leiding van de binnenunit los maak komt er "gas" vrij?

Dat klopt, deze binnenunit is gevuld met “Stikstof” zodat wij zeker weten dat wij u een binnenunit leveren die niet lek is.

Ik heb mijn airco aan staan en deze verliest water uit de voorzijde van de binnenunit

Dan heeft u de binnenunit niet waterpas opgehangen, of u heeft de condens afvoerslang niet goed op de juiste wijze gemonteerd, dan is deze in de meeste gevallen geknikt of hoger dan de uitloop van de binnenunit gemonteerd, zonder afvoerpomp moet deze ten allertijde op afschot gemonteerd worden. Moet u het condenswater naar boven afvoeren dan verkopen wij daar een condens afvoerpomp voor. Of u heeft u airco systeem te lang en te koud aanstaan waardoor het binnen element is bevroren ! Oplossing: laat het systeem een paar uur uit , en start hem daarna weer rustig op, vermijd zoveel mogelijk warmte bronnen.

Hoelang heb ik garantie op mijn airconditioner?

Garantievoorwaarden:
U heeft alleen en uitsluitend garantie op u airco systeem als deze aantoonbaar door een F-Gas gecertificeerde koelmonteur in het bezit van de juiste certificaten in bedrijf gesteld is.  wij geven alleen en uitsluitend garantie op vertoon van het originele aankoop factuur aangevuld met de nota waaruit blijkt dat u het airco systeem door een erkend bedrijf of koel monteur heeft laten monteren&onderhouden dmv logboek. Wij zullen deze contoleren en/of aanbieden aan de leverancier. Garantie aanvraag betekent niet automatisch crediteren, de leverancier kan het product aanvraag afwijzen.

*Wanneer een monteur het systeem aangesloten heeft kun je hiervan een zogenaamd “inbedrijfstellingsrapport” opvragen. Dit rapport bewijst dat jouw airco is geïnstalleerd door een monteur met de juiste certificering, je kunt dit rapport nodig hebben voor je garantie.

*Als de airco eenmaal geïnstalleerd is, is het belangrijk dat jouw airco systeem onderhouden wordt door een monteur. Dit is niet alleen voor het reinigen van de airco, maar ook voor de controle van de werking ervan en in welke staat de installatie verkeert. Zo kunnen reparaties en lekkages worden voorkomen of worden beperkt tot een minimum. Zorg dat je voor deze onderhoudsbeurten een bewijs krijgt in de vorm van een werkbon, ook deze kun je nodig hebben voor de garantie.

*Wanneer je garantie gaat claimen  dien je aan te tonen dat jouw systeem geïnstalleerd en onderhouden is door F-Gas gecertificeerde installatiebedrijf en in het bezit van BRL 100 & BRL 200.  Kun je dit niet aantonen dan kan de garantie vervallen. De meeste airco systemen die wij leveren bevatten 1 jaar garantie. Wanneer jouw airco door een erkend installatiebedrijf op een juiste wijze geïnstalleerd wordt is de kans dat deze binnen de garantieperiode defect raakt minimaal.

*Op de accessoires van een airco systeem zoals afstandsbedieningen gelden een beperkte garantie duur van 1 maanden. De afstandsbediening heeft een grote kans op stoot, valen waterschade hierdoor kan de afstandsbediening direct stuk gaan.

*Koudemiddel lekkage of verlies valt niet onder de garantie.

*Installateurs kosten voor het vervangen van de kapotte onderdelen/vervangen valt niet onder het garantierecht. U kunt zelf een installateur benaderen om het vervangende product/onderdeel  voor u te vervangen.

Producten van Coolbless zijn van goede staat en dienen bij normaal gebruik ook in goede staat blijven. De standaard garantietermijn voor de artikelen van Coolbless is één jaar.
Als een artikel onverhoopt niet in goede staat arriveert of mankementen blijkt te hebben, zoeken we samen naar een oplossing. We willen aangeven dat het wettelijk verplicht is om binnen 14 dagen na constatering van een gebrek aan een product een melding bij ons te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, zullen wij kosteloos zorg dragen voor een mogelijke reparatie, gedeeltelijke terugbetaling van het aankoopbedrag of een vervangend product. Neem hiervoor contact met ons via mail adres info@coolbless.nl

1.1 Indien koper een derde inschakelt om het gekochte airconditioningsysteem  of enig ander door Coolbless bv geleverd product te installeren, dan komt het recht op garantie te vervallen tenzij koper aantoont dat de derde ten tijde van het plaatsen van het gekochte de deskundigheid bezat, waaronder de van toepassing zijnde diploma’s en/of certificaten om het gekochte deugdelijk te plaatsen, dat bij plaatsing geen schade is ontstaan en dat het gebrek bij levering reeds bestond.

1.2 Indien koper recht heeft op garantie, of indien koper geen recht heeft op garantie maar wenst dat de Coolbless bv tegen betaling tot herstel overgaat, dan dient het door koper gekochte product compleet ter reparatie aangeboden te worden aan Coolbless bv , gelegen aan de Asveldweg 17A (7556BR) Hengelo. Coolbless bv zal in geen geval reparaties ter plaatse uitvoeren.

Er kan geen aanspraak gemaakt worden op de garantie indien:
*Eén van bovengenoemde documenten niet aangeleverd kan.
*Defecten veroorzaakt zijn door vandalisme, weersomstandigheden ,over/onderspanning en/of gebrek aan onderhoud.
*Het typeplaatje onherkenbaar is gemaakt en/of ontbreekt.
*Er sprake is van gevolgschade voortvloeiend uit een extern defect

Zit er ook aansluit materiaal en koperleidingen bij mijn bestelde airconditioner?

Ja, er zit een duo leiding set bij met flare koppelingen bij de merken AC1 installatie klaar tenzij anders vermeld, zie de tekst bij de airconditioner die u wilt gaan aanschaffen. De merken Gree, Panasonic, LG, Daikin, Mitsubishi en Haier hebben allen geen aansluitpakket, Deze kunt u tegelijk met u bestelling mee bestellen.

Het display op mijn binnen unit werkt niet meer maar heeft het altijd wel gedaan

Druk met de afstandsbediening gericht naar de binnenunit op light op de afstandsbediening het display gaat dan weer oplichten.

Mijn airco systeem staat op koelen maar blaast niet of nauwelijks koude lucht. Het display knippert of geeft een Storingcode aan.

Deze storing treed meestal op nadat het systeem een tijdje aan is geweest, trek de stekker eruit en start het systeem na enkele minuten weer op, treed de storing weer op dan moet het systeem gecontroleerd worden op lekkage en moet het systeem bijgevuld worden ! Of Het systeem heeft dan ergens een lekkage. Deze zit voor 90% op de aansluitingen  van de wartel koppelingen ( binnen of buiten) Als de kleine leiding bevriest met het systeem op de airco  koel of verwarming stand is het gas er al bijna uit. Voelt u dan aan de koper leidingen, worden de leidingen bijna of helemaal niet meer koud dan is het systeem helemaal leeg en is deze het koudemiddel verloren. Mogelijke Optie 1. als het systeem net nieuw gemonteerd is, heeft u waarschijnlijk het koudemiddel nog niet door de leidingen laten stromen.  OPTIE 2: de monteur is vergeten beide koudemiddel kranen open te draaien, deze bevinden zich achter de 2 ( koperen ) stofdoppen die haaks onder elkaar zitten rechts op de buiten unit. Beide opties zijn mogelijk. Raadpleeg een f-gas gecertificeerde monteur en laat deze het systeem controleren op lekkage en het systeem zonodig bijvullen.

Mijn airco systeem staat op verwarmen maar blaast niet of nauwelijks warme lucht.  Als u de airco op verwarmen heeft staan duurt het altijd zo’n 5 minuten voordat het systeem warme lucht gaat blazen. Dit komt omdat de warmtepomp eerst verwarmen moet. Het display knippert of geeft een storingscode aan Deze storing treed meestal op nadat het systeem een tijdje aan is geweest, trek de stekker eruit en start het systeem na enkele minuten weer op, treed de storing weer op dan moet het systeem gecontroleerd worden op lekkage en moet het systeem bijgevuld worden ! Of Het systeem heeft dan ergens een lekkage. Deze zit voor 90% op de aansluitingen  van de wartel koppelingen ( binnen of buiten) Als de kleine leiding bevriest met het systeem op de airco  koel of verwarming stand is het gas er al bijna uit. Voelt u dan aan de koper leidingen, worden de leidingen bijna of helemaal niet meer koud dan is het systeem helemaal leeg en is deze het koudemiddel verloren. Mogelijke Optie 1. als het systeem net nieuw gemonteerd is, heeft u waarschijnlijk het koudemiddel nog niet door de leidingen laten stromen.  Optie 2: de monteur is vergeten beide koudemiddel kranen open te draaien, deze bevinden zich achter de 2 ( koperen ) stofdoppen die haaks onder elkaar zitten rechts op de buiten unit.  Beide opties zijn mogelijk. Raadpleeg een f-gas gecertificeerde monteur en laat deze het systeem controleren op lekkage en het systeem zonodig bijvullen. 

Mijn airco systeem staat op verwarmen maar blaast niet of nauwelijks warme lucht

Mijn airco systeem staat op verwarmen maar blaast niet of nauwelijks warme lucht.  Als u de airco op verwarmen heeft staan duurt het altijd zo’n 5 minuten voordat het systeem warme lucht gaat blazen. Dit komt omdat de warmtepomp eerst verwarmen moet. Het display knippert of geeft een storingscode aan Deze storing treed meestal op nadat het systeem een tijdje aan is geweest, trek de stekker eruit en start het systeem na enkele minuten weer op, treed de storing weer op dan moet het systeem gecontroleerd worden op lekkage en moet het systeem bijgevuld worden ! Of Het systeem heeft dan ergens een lekkage. Deze zit voor 90% op de aansluitingen  van de wartel koppelingen ( binnen of buiten) Als de kleine leiding bevriest met het systeem op de airco  koel of verwarming stand is het gas er al bijna uit. Voelt u dan aan de koper leidingen, worden de leidingen bijna of helemaal niet meer koud dan is het systeem helemaal leeg en is deze het koudemiddel verloren. Mogelijke Optie 1. als het systeem net nieuw gemonteerd is, heeft u waarschijnlijk het koudemiddel nog niet door de leidingen laten stromen.  Optie 2: de monteur is vergeten beide koudemiddel kranen open te draaien, deze bevinden zich achter de 2 ( koperen ) stofdoppen die haaks onder elkaar zitten rechts op de buiten unit.  Beide opties zijn mogelijk. Raadpleeg een f-gas gecertificeerde monteur en laat deze het systeem controleren op lekkage en het systeem zonodig bijvullen.

 

 

Wordt er ook een Nederlandstalige handleiding bijgeleverd ?

Ja die zit er in de meeste gevallen bij, De merken Aux – Chigo en AC1 hebben allen een nederlandse handleiding. deze bevind zich in de doos van de binnen unit . Voor de andere merken  die wij verkopen zijn deze in de meeste gevallen ook te downloaden via site  veelal meertalig ook nederlands  of in het engels.

Waar moet ik mijn 220V aansluiting hebben?

U dient een 220V-aansluiting te hebben dicht bij de buitenunit. In de meeste gevallen voedt de binnenunit de buitenunit door middel van een stuurstroomkabel. Het is verstandig, maar evenwel niet noodzakelijk voor goed functioneren, een werkschakelaar te monteren.

Waar vind ik de aircofilters?

De schone luchtfilters zitten achter het front van de binnenunit. Links en rechts zit een kleine inkeping daar kunt u uw vingers achterhouden en dan het front naar voren kunt halen/trekken dit kan stroef gaan als het front los is kijkt u tegen de filters aan. Deze kunt u nu verwijderen en schoon spoelen met lauw water. En daarna weer terug plaatsen. Dit moet u herhalen 1x per 3maanden,

Aansprakelijkheid

  • Coolbless bv kan niet aansprakelijk worden gesteld voor directe of indirecte schade, tenzij expliciet anders bepaald in de voorwaarden.
  • De consument vrijwaart Coolbless bv tegen alle aanspraken van derden met betrekking tot aansprakelijkheid.
  • De aansprakelijkheid van Coolbless bv is altijd beperkt tot het factuurbedrag van de specifieke levering of het maximale bedrag dat Coolbless bv aan de klant in rekening had kunnen brengen.
  • De beperking van aansprakelijkheid geldt ook voor medewerkers, werknemers en andere personen die door Coolbless bv worden ingezet om de overeenkomst uit te voeren.
Winkelwagen
Back To Top